Mendocino

Mendocino, de projectnaam voor de samenwerking tussen SAP en Microsoft. Een zeer krachtige office (outlook) integratie met functionaliteit van SAP. Op de SAPience meer hier over.
Maandag weer lang genoeg in de file gestaan, dan heb je even tijd om wat Computables (10-2-06) enzo door te lezen. En wat las ik:

Tijdens Lotusphere 2006 kondigde IBM een versterkte samenwerking met SAP aan. Sinds 1997 kent IBM een 'connector' tussen Lotus Notes en de R/3 software van SAP. Met de nieuwe Lotus Notes Suite for SAP solutions wordt SAP data
toegankelijker doordat de SAP functionaliteit in Notes wordt geïntegreerd. De samenwerking is vergelijkbaar met het Mendocino initiatief tussen Microsoft en SAP. "Deze samenwerking lijkt enigzins bekoeld. Microsoft heeft zich bedacht dat wat het met SAP kan, het ook met Oracle kan doen", meldt een bron dichtbij deze bedrijven.

"Dat is natuurlijk tegen het zere been van SAP, dat op zijn beurt zijn heil bij Microsoft-concurrent IBM zoekt." Opvallend was de afwezigheid van SAP executives tijdens de aankondiging van de samenwerking. "De kracht van Mendocino was niet de technologie, maar juist dat SAP erachter staat."

Nou wordt vervolgd ....

Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

SAP TechEd Top 10 (2010)