SAP Mobile Device Management en Security voor €1 euro

Met SAP Mobile Secure biedt SAP mobiele services als abonnement aan. Voor maar €1 euro per device per maand biedt SAP device management en beveiligde toegang tot applicaties en informatie. Enterprise mobility tegen instaptarieven, is dat niet hetgeen waar we allemaal op hebben zitten wachten? Dit is dan ook geen blog over het nut van enterprise mobility of wat het nu eigenlijk is. In deze blog lees je wat SAP Mobile Secure is. Er is geen reden meer om je eindgebruikers te laten wachten op het bieden van mobiele toegang tot bedrijfskritische functionaliteit en gegevens.


SAP Mobile Secure is een bundel beheers- & security oplossingen die SAP heeft samengesteld uit eigen- en partnerproducten:
  • SAP Afaria Mobile Device Management
  • SAP Mobile App Protection van Mocana
  • SAP Mobile Documents

Device management met SAP Mobile Device Management

Met SAP Afaria Mobile Device Management kun je de devices managen waarop je functionaliteit en gegevens wilt aanbieden. Het aantal devices blijft maar groeien, wat de uitdaging in beheer vergroot. En het gaat niet alleen om de devices die door je eigen bedrijf worden gemanaged, maar ook de BYOD (Bring Your Own Device) devices van collega’s of zelfs die van business partners. Vooral dit laatste is interessant wanneer je functionaliteit en gegevens aan partners wilt bieden. Het begrip Internet-of-Things neemt een steeds hogere vlucht. Alle devices communiceren met elkaar en wisselen gegevens uit. Het is wel zo prettig wanneer dit veilig gebeurt.

Het configureren van devices, een eigen corporate App Store (SAP Mobile Place) aanbieden en het downloaden van apps: alles wordt aangeboden via een self service portal. En monitoring en rapportage functies zijn beschikbaar om het gebruik van apps en data te monitoren.

App security met SAP Mobile App Protection

SAP Mobile App Protection wordt aangeboden door SAP’s partner Mocana. Uw app en de gebruikte data worden middels het zogenaamde app wrapping veilig op het device aangeboden, doordat ze worden geïsoleerd van de overige applicaties en data. Bedrijf kritische gegevens worden beveiligd opgeslagen en zijn niet toegankelijk voor andere applicaties die op hetzelfde device draaien.

Beveiligde mobiele data met SAP Mobile Documents

Met SAP Mobile Documents kunnen documenten, zoals handleidingen en werkinstructies, eenvoudig en beveiligd worden aangeboden. De monteur hoeft onderweg niet te wachten tot de handleiding is gedownload. De recentste versie is op de achtergrond al naar het device gesynchroniseerd. SAP Mobile Documents is het veilige ‘enterprise’ alternatief voor dropbox dat in verband met veiligheidsrisico’s steeds vaker wordt afgesloten binnen het netwerk.

SAP Mobile Secure via de Cloud

Mobile Secure via de Cloud biedt de mogelijkheid om middels een abonnement deze diensten af te nemen. Het heeft met €1,- per device per maand een zeer aantrekkelijk instaptarief. Er zijn geen hard- en software investeringen meer nodig, maar het is ‘pay per user’. Minder gedoe dus. Helemaal in lijn met de ‘Simplicity’ aankondigingen tijdens de SAPPHIRE in juni. Een hele vooruitgang aangezien de adoptie van mobiele processen vooral gehinderd werd door de hoge investeringen vooraf. Deze drempel is nu weggenomen.

SAP Mobile Secure is bedoeld om applicaties en gegevens veilig aan te bieden en om devices te managen. Het ontwikkelen van mobiele applicaties wordt hiermee niet ondersteund. Daar is het SAP Mobile Platform (SMP) voor bedoeld. Hiervan is inmiddels ook een cloud versie beschikbaar, genaamd SAP HANA Cloud Platform Mobile Services. Deze oplossingen richten zich op het maken, configureren en distribueren van mobiele applicaties.

Blog ook geplaatst bij The Next View

Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

Betere performance met behulp van SAPBTP Event Mesh