Capacity Cushion

Watte?
Iedereen weet dat we de huidige vraag naar ABAP resources niet voldoende kunnen invullen. We moeten regelmatig 'buiten de deur' shoppen. Natuurlijk doen we verwoede pogingen om mensen aan te nemen, maar dat gaat niet zo snel als we zouden willen.
Dus creatief gedacht: we doen aan capacity cushion. Anders gezegd: we halen collega’s vanuit India naar Nederland en gaan op die manier de projecten beter staffen. Dit jaar nog willen we 6 collega’s in Nederland inzetten, niet individueel bij een klant maar in een bestaand of nieuw projectteam. Naast een inzet als developer is het voor hen ook mogelijk om op grote projecten naar een rol als onsite coördinator te groeien. Door meer gebruik te maken van het RightShore principe worden we zo nog flexibeler in het staffen van de projecten. Want vergis je niet, de vraag naar SAP NetWeaver developers gaat zeker niet afnemen in de toekomst. Met alle nieuwe mogelijkheden die SAP ons biedt, krijgen wij een steeds belangrijkere rol in het bedenken van oplossingen. Ik heb dat al eens ‘Software architect’ genoemd. Om deze interessante rol te blijven spelen, moeten we de projecten ook goed kunnen staffen.

Froukje Koopmans en ik coördineren de activiteiten omtrent de capacity cushion. Froukje neemt de organisatorische rol op zich en ik ‘bemoei’ me met de delivery. Eén van de eerste activiteiten die Froukje regelt is ons bezoek aan Capgemini India in de laatste week van maart. Zij noemt het een ‘business trip’ en ik blijf het star onze ‘vakantie’ noemen :-) Ron Tolido, onze chief technology officer, is er ook geweest, zie hier voor zijn ervaringen.
Aldaar gaan we praten met de mensen die naar NL komen of willen komen. Ook gaan we kennismaken met het management dat betrokken is bij dit project.
Daarnaast hopen we ook nog wat leuks te zien in Mumbai, als je nog tips hebt… we houden ons aanbevolen!
Uiteraard zullen we destijds onze ervaringen op deze log bijhouden. Heb je nu al vragen over dit project, schroom dan niet en benader Froukje of mij.

Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

SAP TechEd Top 10 (2010)