Web Dynpro ervaringen

Tja, wanneer je al een jaar loopt te roepen dat Web Dynpro's het helemaal gaan maken, dan wordt het toch eens tijd dat je er ook zelf mee gaat spelen. Bijgaand een kort verslag van mijn ervaringen. Met de installatie van de NetWeaver preview edition (Slim Java edition) heb je ook de SAP NetWeaver Developer Studio als ontwikkeltool tot je beschikking. In de help, maar ook op SDN, vind je enkele tutorials, waaronder een variant op de ‘Hello World’ applicatie. Dat leek me we leek me wel een opgave die ik aankon.

Scherm 1, vul je e-mail adres in.


Scherm 2, het resultaat.

Na een kort gevoel van euforie, wilde ik snel wat meer, een verbinding maken met een heus R/3 systeem bijvoorbeeld. Daar moest ik nog wel wat mysterieuze overwinningen voor boeken: een SLD op een XI machine, enkele JCO destinatons die niet mee wilden werken, typefoutjes die niet gesignaleerd werden... Het is wel gelukt, zeker dankzij de hulp van Olaf Pohlmann en Ronald Kleijn.
Zie hier een voorbeeld van een Web Dynpro applicatie die via een BAPI (BAPI_FLIGHT_GETLIST) de vluchtgegevens toont.Dus in het vervolg gaan we, bij de start van een project, vragen in welke portal wij onze maatwerk Web Dynpro’s moeten deployen. Ze zullen ons niet gaan beschuldigen dat we niet met de tijd mee gaan ;-)

Comments

Anonymous said…
Hoi
mijn ervaring is dat de slim edition enkele zaken rond webservices mist (met name mbt het maken ervan) De uitgebreidere versie heeft die beperking volgens mij niet.
Vincent
tbroek said…
Tja maar zover was ik nog niet gekomen :(

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

Betere performance met behulp van SAPBTP Event Mesh