Crediteuren dashboard in de SAP HANA Cloud

Een crediteuren dashboard in de cloud. Een dashboard dat real-time inzicht biedt in openstaande facturen en dat in abonnementsvorm afgenomen kan worden, dus voor vaste kosten per gebruiker per maand. Kan dat zomaar? Hoe integreert dit met mijn huidige SAP data? Is het wel veilig in de (SAP HANA) cloud? In deze blog geef ik antwoord op deze en meer vragen.

 Wat kan een crediteuren dashboard voor jouw organisatie betekenen?

Een crediteuren dashboard biedt real-time inzicht in openstaande facturen. Bij Alliander heeft dit de werkvoorraad openstaande facturen met maarliefst 80% verminderd! Lees hier het volledige verhaal van Alliander. Bij Alliander is gebruik gemaakt van het reeds aanwezige product SAP Business Objects. Maar wat als je dit product nog niet in huis hebt? Kun je het crediteuren dashboard als service afnemen, zonder de aanschaf van nieuwe SAP software producten? Ja, dat kan zeker. Met het crediteuren dashboard op het SAP HANA Cloud Platform. Het gewenste inzicht in openstaande facturen is bij iedere organisatie gelijk, waarom is hier dan geen Software-as-a-Service (SaaS) oplossing voor? Dat dachten wij dus ook.

Eenvoudige integratie van SAP data met het HANA Cloud Platform

SAP biedt het HANA Cloud platform aan om nieuwe applicaties op te bouwen, bestaande (SAP) applicaties uit te breiden en/of te laten draaien. Dit platform maakt gebruik van in-memory technologie en is daardoor razendsnel. Het tweede grote voordeel is de relatief eenvoudige integratie met andere SAP softwareproducten.


Op het SAP HANA Cloud Platform is een generiek datamodel gedefinieerd voor openstaande facturen. Deze worden vanuit het backend systeem gekopiëerd naar de cloud. Zo wordt het backend systeem waarop de operationele processen draaien zo min mogelijk belast en behoudt deze zijn snelheid. 

Koppeling met SAP HANA Cloud Integration

SAP HANA Cloud Integration (HCI) kan een flexibele koppeling vormen tussen het backend, bijvoorbeeld SAP R/3, FICO of SAP BW, naar het SAP HANA Cloud Platform. Het maakt niet uit welk backend je gebruikt, zolang deze maar services biedt die de openstaande facturen kan aanleveren. Met SAP HANA Cloud Integration is voor de integratie geen maatwerk op het backend nodig. Bestaande processen of transacties worden dus niet aangeraakt.

Dashboard op een 70 inch scherm én iPad

Het zichtbare deel van het dashboard, ook wel frontend genoemd, is gemaakt in SAPUI5 en wordt als webapplicatie aangeboden. Bij het ontwerp is direct rekening gehouden met het device waarop het dashboard wordt getoond. Dit kan een 70 inch televisiescherm op een afdeling, of de iPad van de afdelingsmanager zijn.

Hoe zit het met data security in de HANA cloud?

Een belangrijke vraag bij applicaties in de cloud is hoe het zit met data security? De gegevens van verschillende organisaties die gebruikmaken van hetzelfde crediteuren dashboard mogen natuurlijk niet voor elkaar zichtbaar zijn. Hiervoor biedt het HANA Cloud Platform een multi tenancy functionaliteit. Als klant log je dus in op je eigen dashboard en zie je alleen je eigen openstaande facturen.


Voordelen van een Dashboard-as-a-Service (DaaS)

Het crediteuren dashboard in de cloud biedt dezelfde voordelen als Software-as-a-Service apps:
  • Beschikbaar via de cloud, ongeacht locatie of (in dit geval ook) device
  • In abonnementsvorm af te nemen en eenvoudig schaalbaar afhankelijk van de behoeften
  • Geen grootschalig implementatietraject benodigd
  • Er zijn geen additionele SAP licenties benodigd

Het Crediteuren Dashboard in de HANA Cloud is een eenvoudige oplossing om real-time inzicht te creëren in je openstaande facturen, waardoor de werkvoorraad sterk verminderd. Het is een veilige manier om de eerste stappen in de cloud te zetten. Ervaar de kracht van een cloud oplossing die je on premise backend omgeving, zoals SAP ECC, extra functionaliteit biedt. En dat zonder additionele SAP software aan te schaffen!

Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

Betere performance met behulp van SAPBTP Event Mesh