SAP TechEd 2015 Day 1

Zondagochtend 8:00 lopen we de Fira de Barcelona binnen. Het team van The Next View is klaar voor de InnoJam. SAP organiseert een hackaton van 2 dagen voorafgaand aan het SAP TechEd congres. Dit jaar strijden 18 teams van 5 personen met elkaar. De inzet is de deelname aan de prestigieuze DemoJam op dinsdagavond. Alleen de 6 beste teams gaan door naar deze finale. Een talentenshow zo gezegd, maar dan met zakelijke uitdagingen.


De challenge gaat over Energie

Dit jaar staat de SAP InnoJam in het teken van de Energie (Olie, gas en elektriciteit) industrie. De wereldbevolking groeit en daardoor stijgt ook onze behoefte aan natuurlijke grondstoffen. Middels technologie moeten we streven naar efficiency in de productie en consumptie van elektriciteit. Onderzoek, analyse, data, onderhoud en logistiek zorgen voor kostenreductie en betere mogelijkheden om te voorzien in onze energiebehoeftes. Middels technologie kunnen we processen stroomlijnen en het inzicht verbeteren.

_TBR4564

Vanuit The Next View doet een team van 5 collega’s mee aan de InnoJam. Zij werken 2 dagen aan de volgende uitdaging: Hoe kan een klant/consument bepalen of wind- of zonne-energie beter uitpakt dan conventionele energie van het traditionele energie bedrijf. Wat beweegt de collega’s om op zondag en maandag aan dit soort uitdagingen te werken? Vincent: “Het is een leuke uitdaging en ik wil uiteraard graag winnen”. André: “Ik wil graag nieuwe ervaring op doen”. En Dick: “Lekker hacken op nieuwe technologie met leuke collega’s”.

_TBR4549

Start met Design Thinking

Bij de start van het evenement zijn bijna alle deelnemers geneigd om direct in een oplossing te bouwen in de nieuwste technologie van SAP. Zo ook onze collega’s. Ze weten dat middels Design Thinking uiteindelijk een betere oplossing geleverd kan worden. Dus wordt eerst de uitdaging op verschillende manieren belicht en bestudeerd. Er wordt veel research gedaan en vervolgens wordt een persona opgesteld. Wie gaan we helpen met onze oplossing? Welke pijnpunten bestaan er? Wat zijn de behoeftes? Wie profiteert van onze oplossing? Wat is de business case? En is het technisch al mogelijk? De creativiteit levert vele ideeën op, dat betekent dus keuzes maken. Wat zijn de oplossingen die het meeste kans van slagen hebben om binnen 2 dagen re realiseren.

Aan de slag

Het team gaat aan de slag met een SAP HANA instance op de Amazon cloud. Middels data services worden miljoenen records met wind en zon data ingelezen. Doel is om zowel een SAPUI5 applicatie als een Apple Watch applicatie te maken. Beiden met het doel om de consument het inzicht te geven of wind- of zonne-energie een goed alternatief is.

_TBR4574

Tijdens het evenement zorgt SAP voor voldoende experts om de deelnemende teams te ondersteunen. Tijd is kort, dus is het handig om in geval van problemen snel bij de juiste persoon aan te kunnen kloppen. Ook de innerlijke mens wordt goed verzorgd, met een prima catering blijft het energieniveau hoog genoeg om in een ‘snelkookpan’ de oplossing te bereiden. Dat is maar goed ook, want ook om 0:15 zijn alle teams nog hard aan het werk om de oplossing tot leven te wekken.

_TBR4569

En nu?

Morgen, maandag, is het zover. Om 12:00 luidt het stopsignaal, niet meer coderen maar presenteren. Elk team showcaset haar oplossing aan de jury waarna om 14:00 de finalisten bekend worden gemaakt. Zes teams gaan door naar de SAP DemoJam en mogen voor het SAP TechEd publiek op het grote podium hun oplossing presenteren en verdedigen. Volg onze blogs deze week om te zien of The Next View wederom in de finale zal staan.Blog verscheen eerder ook bij The Next View.Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

Betere performance met behulp van SAPBTP Event Mesh