SAP TechEd 2015 Day 2


Na een korte nacht met 3 uur slaap stappen we wederom de Fira de Barcelona binnen. De innovatiewedstrijd SAP InnoJam nadert het einde en alle teams hebben nog genoeg open punten. Zo ook het team van The Next View.
Werken met nieuwe technologie is leuk en leidt tot veel enthousiasme. Ronald: het is een leuke ervaring en fantastische manier om in een veel te korte tijd een business case technisch uit te werken. Zoals gewoonlijk ook weer te veel om te doen in te weinig tijd.

Team 007 - Spectre

Naast het The Next View team zat ik in het Nederlandse SAP Mentors team. Onze case behandelde het vergroten van de bewustwording bij consumenten over de impact van energieverbruik. De productie van goederen vraagt veel energie die verborgen blijft voor kopers.
In deze case is een fictief ‘Spectre’ label opgezet om producten te certificeren op het energieverbruik tijdens productie. Klanten kunnen zo tijdens het koopproces een weloverwogen beslissing nemen. Met de bijbehorende SAPUI5 app ontsluiten we de informatie zodat je ook een vergelijk kunt maken tussen de verschillende producten.


Ervaringen

Peter: de InnoJam is een mooie ervaring, een pressure cooker. Zaak is wel niet te lang blijven proberen maar ook alternatieven achter de hand te houden. De tijd is kort en wanneer de presentatie gehouden moet worden dient het product ook klaar te zijn.

Dick: Er was de hoop om meer werkend te krijgen, we hebben veel focus op details gehad. Als team is het ook belangrijk om de hoofdlijn in de gaten te blijven houden.

Maandag om 12:00 hebben alle teams aan de jury de business case en oplossing getoond. En om 14:30 was daar het verlossende woord. Welke 6 teams mogen door naar de DemoJam? Helaas niet het The Next View team. Maar gelukkig het NL SAP Mentors team wel.

Fail Early, Fail Fast

_TBR4552 _TBR4557 _TBR4558 _TBR4559
We hebben zondag 3x het Design Thinking proces doorlopen. Drie keer omdat we niet tevreden waren met de probleemstelling en we nog geen goede probleemeigenaar hadden gevonden. Door het ‘Fail Early, Fail Fast’ principe kom je daar met Design Thinking snel achter. Uiteindelijk zijn we met de derde oplossingsrichting aan de slag gegaan en konden we een goede business case opstellen. De bijbehorende SAPUI5 app op het SAP HANA Cloud Platform hadden we dinsdagochtend om 11:30 zover af dat we de presentatie met vertrouwen tegemoet zagen.

Op naar de DemoJamDinsdagavond om 20:00 strijden de 6 InnoJam teams tegen elkaar in de prestigieuze DemoJam wedstrijd.
Blog verscheen eerder ook bij The Next View.


Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

Betere performance met behulp van SAPBTP Event Mesh