The SAP Netweaver Development tools unveiled

Al met al hebben we veel laten zien (er is hard geklikt), hopelijk is de boodschap blijven hangen: Er is veel mogelijk met de nieuwe tools, de keuze is sterk afhankelijk van de uiteindelijke toepassing en het landschap van de klant. Een portal is in het geval van Web Dynpro applicaties sterk aan te raden bijvoorbeeld.
De interface naar de eindgebruiker wordt steeds vriendelijker en rol gebonden. Door een juiste inzet van de tools kan deze gebruiker zijn werk efficiënter uitvoeren. En daar zit de echte toegevoegde waarde. De doelgroep was dan ook niet alleen de developers, maar ook onze functionele collega’s en projectleiders. Ook zij moeten op de hoogte zijn van wat er allemaal mogelijk is om onze klanten te ondersteunen. Als techneuten zullen we dan ook eerder in het proces betrokken moeten worden om het beste advies aan de klant uit te brengen.
Voor de SAP developers volgen snel detailsessies waarin veel meer, en ook langzamer ;-), op de techniek wordt ingegaan. Uiteraard staan deze sessies open voor een ieder die geïnteresseerd is.

Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

SAP TechEd Top 10 (2010)

UCD2, User Centered Design and Delivery