SAP Discovery System for Enterprise SOA

Zojuist een WebEx over het E-SOA Discovery System afgesloten. Het was interessant, vooral de getoone demo sprak erg tot de verbeelding. Hiermee kunnen we onze collega fuco’s en ook de klant echt wat laten zien.
This scenario, which uses standard SAP enterprise services, follows the procurement process through all standard steps, from creating the sales order, analyzing stock, listing suppliers, and requesting quotations through to placing the PO, confirming the order, and receiving the goods. In addition, the scenario supports the four major user roles necessary to procurement: salesperson, purchasing agent, procurement manager, and warehouse manager.

De demo is te zien op SDN, het loont echt de moeite om het filmpje eens te bekijken. Waarom loont het de moeite? Het is een echt business scenario, niet zomaar technische Spielerei. Achtereenvolgens zie je een Adobe form, Analytics application, Web Dynpro application en afsluitend nog een interactive form van Adobe. Zo'n beetje alle nieuwe technische snufjes achter elkaar geplakt in een composite.

Het SAP Discovery system draait op een NW2004s en bevat mySAP ERP 2005, Portal, VC, PI, MDM en BW. Plug en Play, aansluiten en je kunt aan de slag. De getoonde demo werkte compleet op het DS. Eventueel heb je ook de mogelijkheid om een composite te maken met een aansluiting naar je eigen ERP systeem. Dan moet je deze systemen uiteraard wel ergens aan elkaar knopen.

Next steps:

  • Installatie in de partner port om Capgemini intern het systeem te discoveren.
  • SAP deed een verzoek om samen te werken aan high quality showcases of customers. Lijkt me dat we daar op in moeten springen.
  • SAP gaat de komende tijd heel veel pushen op upgrades naar mySAP ERP 2005, alleen dan is e-SOA goed te doen. Lees het artikel op automatiseringsgids.nl maar eens.
  • Spread the word.

De presentatie was grotendeels dezelfde als op de TechEd (sessie SOA250), daar heb ik hem echter niet gezien. Bezig met CAF en VC enzo, maar daarover later meer.

Comments

Popular posts from this blog

Professional Scrum Master \o/

Betere performance met behulp van SAPBTP Event Mesh